Bussejar de nit???
01/08/2016
Ubuntudive
01/04/2019
Mostrar tot

Busseig per nens

Bussejar amb nens és tota una experiència. Els seus instints naturals els fan més receptius, per ells aprendre a bussejar és molt més senzill, però cal tenir en compte la seva condició de menors i la seva naturalesa en fase de desenvolupament. D’altra manera podríem no sols incomplir la normativa vigent, si no posar-los en greu perill. No te la juguis, no confiis el teu fill o filla a qualsevol instructor, assegura’t que té la formació adequada i disposa de les garanties legals que sols et pot brindar un centre d’immersió autoritzat amb les seves activitats coordinades per un tècnic esportiu registrat.

La normativa de busseig a Catalunya estableix el límit d’edat per començar a bussejar als 8 anys, Decret 175/2007, de 31 de juliol, pel qual s’estableixen les condicions perquè les persones menors d’edat practiquin activitats subaquàtiques d’esbarjo amb escafandre, però a la resta de l’estat la normativa fixa aquesta edat als 16 anys, exceptuant aquelles comunitats autònomes que també ho hagin regulat. No obstant, els límits de profunditat són variables segons l’edat, tal com fixa la mateixa norma, així com els requeriments de supervisió en funció del número de nens participants. La formació es restringeix als 10 anys en el cas de la certificació d’iniciació al busseig Junior Open Water Diver de Scuba Schools International, que autoritza a bussejar fins una fondaria màxima de 12 metres. Als 12 anys aquest límit s’amplia als 18 ( o 21) metres, no essent fins als 16 anys quan aquesta restricció desapareix i es regulen per la mateixa normativa dels bussejadors adults. En tot cas, l’autorització paterna o del representant legal serà obligatòria.

Un cop definit el marc legal que determina qui pot fer l’activiat i qui pot organitzar-la, convé disposar dels medis adequats per dur-la a terme, com una piscina o espai d’aigües confinades adequats per garantir una experiència tan satisfactòria com segura, o uns equips que s’adaptin anatòmicament a la morfologia dels petits practicants. A tal efecte, botelles de petites dimensions, armilles hidrostàtiques de talles reduïdes i reguladors especials són imprescindibles, alhora que vestits de neopré, ulleres i aletes de la seva mida. La primera experiència és determinant i cal que es realitzi amb les màximes garanties de confort i seguretat.

Des dels seus inicis, artquatic s’ha preocupat per crear activitats inclusives. En aquest sentit, incloure als més petits esdevé una propritat, per això neix Artquatic Kids Club. Possibilitarà als més petits anar a l’aigua un mínim d’un cop al mes i mantenir a través de jocs les habilitats assolides durant el curs, però volem anar més enllà encara, mitjançant xerrades formatives (Peixos, Taurons, Vaixells enfonsats… Algunes en anglès) o la creació d’un fons d’intercanvi de material bàsic de busseig sense cost per poder canviar de talla sense haver d’adquirir nous equips. Sols cal afiliar-se a artquatic, tu posa-hi les ganes i nosaltres i posem la resta.

Si tens entre 8 i 11 anys et convidem a formar part d’Artquatic Kids Club. Entrenaments mensuals gratuïts, un summer camp en anglès o cursos específics són algunes de les activitats dirigides a mantenir els més petits vinculats a la nostra afició i compartir amb ells la joia de bussejar en família. I a partir dels 12 anys ja et podràs integrar a l’equip d’entrenament amb adults que organitzem els dissabtes per la tarda.

Benvinguts a Artquatic Kids Club!

scuba-rangers