Ubuntudive
01/04/2019
El teu equip
17/04/2020
Mostrar tot

Mermaiding

Les sirenes són uns éssers mitològics que ens fascinen. Normalment, es representen amb el tors d’una dona i la cua d’un peix, però no sempre ha estat així. Les primeres sirenes foren meitat dona i meitat ocell. El seu cant invitava els mariners de l’antiguitat a saltar per la borda de l’embarcació i ofegar-se en les aigües de l’oceà. Aquest mite prové fonamentalment de l’Odissea d’Homer, on Ulisses ordena ser lligat al pal de l’embarcació per escoltar el seu cant i no sucumbir, mentre els seus companys es posen cera a les orelles per no escoltar-les… No està molt clar quan muten de forma per esdevenir com les coneixem actualment. A l’Edat Mitjana ja les trobem així en relleus com el del Pòrtic de Santa Maria de Ripoll del segle XII, on la sirena simbolitza les temptacions.

Avui posar-se una cua de sirena també és una temptació per convertir-se en una d’elles per una estona. La practica d’aquesta modalitat del busseig combina la natació estil papallona amb l’apnea. També podem convertir-nos en tritó, la seva versió masculina. Aquesta pràctica s’ha extès arreu del món com mermaiding. I en què consisteix? Doncs, simplement,  en vestir-se de sirena, nedar i bussejar! Una activitat oberta a tots i totes a partir dels sis anys d’edat. Conduïda per un instructor de l’especialitat és la millor manera d’iniciar-s’hi sense cap risc de manera còmoda. No val per l’activitat qualsevol cua de les que es poden adquirir per internet. Així mateix, tampoc  es recomanable utilitzar-les sense un entrenament específic ja que podria resultar perillós.

I ho podem fer a Lleida? La nostra ciutat ha estat pionera en aquesta modalitat de la mà de Mediterranean Sirenas Academy. Des de fa tres anys oferim aquesta activitat al nostre centre. Per celebrar el nostre 10è aniversari, si enguany fas 10 anys com nosaltres et convidem a provar-ho. T’agradaria?

Mira com són les nostres activitats de les nostres activitats? Fes click aquí!

I si t’agrada, pots arribar a fer-ho en mar obert o convertir-te en instructor o instructora de l’especialitat.