Taurons vs Jaws
01/04/2015
Freediving. Descobreix-te!
01/05/2015
Mostrar tot

Millora el teu consum

FOTO: Pràctica de piscina del curs SSI Perfect Buoyancy by Artquatic

 

Quant aire et queda? – Maleïda pregunta que ens assetja a final d’una immersió, posant en evidència el nostre elevat consum… Restem-li importància i millorem! El consum d’aire durant la immersió respon a diversos factors externs o propis, però en qualsevol dels casos podem reduir-lo significativament.

Respiració.  Lenta, pausada i completa garanteix un efectiu intercanvi de gasos. No facis parades entre una fase i l’altra, pot ser altament perillós. Per sobrepressió pulmonar durant l’ascens i per intoxicació de CO2 durant la immersió.

Tranquil·litat. Estar relaxat és fonamental. L’estrès i l’ansietat et causaran un increment del consum. Fes aquelles immersions per les quals estàs realment capacitat tècnica i psicològicament. Gaudeix del busseig sense condicionants.

Forma física. Millora el teu sistema cardiovascular per millorar l’eficiència dels teus pulmons i la teva circulació de la sang. Un entrenament regular de natació i altres esports aeròbics pot ajudar-te a millorar el control respiratori.

Tècniques. Buidat de la màscara constant, manca d’ús del tub respirador, deficient utilització de l’armilla hidrostàtica o manca de concentració en utilitzar aparells de fotografia o vídeo, són símptomes d’un consum elevat de aire.

Flotabilitat. Potser és el més significatiu de tots. Una bona posició dins l’aigua, minimitzant l’esforç per avançar ens proporciona calma, seguretat i confort per enfrontar-nos a tot tipus d’immersions.

Els condicionants externs, tals com fred, corrents,… faran augmentar el consum. Per això es fa absolutament necessari disposar d’una bona tècnica que et proporcioni la flotabilitat i la tècnica de desplaçament adequada.