Ser o no ser… Centre d’Immersió
01/03/2016
Artquatic Open Water Diver
01/05/2016
Mostrar tot

Stress&Rescue

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FOTO:  Combatre l’estrès al busseig comença per una adequada formació en rescat
Quan un bussejador empès per algun company o per afany propi d’aventura s’endinsa en una immersió que el supera tècnicament apareix l’estrès. No cal que les condicions ambientals siguin especialment adverses, ni tan sols que altres factors com la profunditat siguin significatius, n’hi ha prou amb no tenir el suficient entrenament o les condicions físiques necessàries. Comprendre què és l’estrès, identificar alguns patrons de conducta i preveure la seva aparició en les diferents fases d’una immersió és l’objectiu del curs SSI Stress&Rescue, però també actuar en conseqüència i poder rescatar al bussejador víctima d’aquest estat.
Aquest curs s’adreça a bussejadors amb certa experiència i bon control de flotabilitat que vulguin esdevenir bussejadors avançats, guies, divemasters, o fins i tot, instructors. Saber actuar adequadament comporta tenir coneixements certificats i actualitzats de Primers Auxilis, RCP/SVB i Administació d’oxigen. Per aquest motiu s’exigeix als candidats que aquests puguin justificar aquesta formació d’un màxim de dos anys d’antiguitat.
Artquatic cada any organitza pels seus associats un parell de convocatòries gratuïtes de formació en React Right, abans de començar la temporada, que inclouen aquests requeriments. A demés, incorporen la formació en DEA, per poder actuar amb aquest instrument en cas de necessitat si estigués disponible. La tendència és ampliar les zones cardioprotegides i disposar d’ells en qualsevol ubicació. Un rescat efectiu ha d’anar acompanyat d’unes actuacions posteriors que sols aquesta preparació ens pot donar.
Dues sessions llargues de teoria i pràctica en sec, més tres sessions de pràctica en aigües confinades en piscina, ens preparen per completar la formació que realitzarem durant tres immersions a mar, on el rescat serà el protagonista, però també les pràctiques integrades de React Right. Aquest curs és la millor oportunitat per aprendre i mantenir-se actualitzat per actuar front un incident o accident de busseig.
La millor actuació és la prevenció i per això convé estar preparat en tot moment. Bussejadors professionals i recreatius es preparen plegats durant aquestes jornades, concentrats en un bon aprenentatge de les tècniques de salvament i rescat per gaudir d’immersions més segures.
La certificació de Stress&Rescue és obligatòria per convertir-se en Master Diver, Dive Guide o Divemaster.
Fes-te Stress&Rescue Diver amb artquatic!

 

sc-sha